четвртак, 29. мај 2014.

2014-05-30: Две изложбе Народног музеја у Смедеревској Паланци: Милан Јовановић, колекционар и књижевник и „У и око воде“ Милице Антонијевић

Народни музеј у Смедеревској паланци
Трг хероја 5,11420 Смед. Паланка
тел. 026/314-39,  факс 026/318-239
 
Саопштење за јавност НМСП поводом отварања изложби

МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, КОЛЕКЦИОНАР И КЊИЖЕВНИК и
„У И ОКО ВОДЕ“ МИЛИЦЕ АНТОНИЈЕВИЋ

У петак 30. маја 2014. године Народни музеј у Смедеревској Паланци приређује две изложбе.
У централној згради Музеја, у приземљу, с почетком у 19.00 часова биће отворена изложба Милан Јовановић Стојимировић, колекционар и књижевник – гостовање Уметничке збирке Музеја у Смедереву. Међу изабраним делима ликовне уметности из оставштине Милана Јовановића Стојимировића издвајају се портрети колекционара и његове породице, као и дела ликовних уметника који су живели и стварали у Скопљу тридесетих година прошлог века. Ту су дела Марка Челебоновића и Лазара Личеноског, Љубомира Ивановића, Николе Мартиноског, Ђорђа Јовановића, Јарослава Кратине, Антона Хутера и других. Биће изложена и књижевна дела овог аутора, рукописи, лични предмети и фотографије.
У 20.00 часова, у Галерији модерне уметности НМСП, представиће се изложбом „У и око воде“ уметница из Крагујевца Милица Антонијевић. Том приликом ауторка ће изложити радове рађене акрилом на платну и комбинованом техником и графике. Милица Антонијевић студирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду и магистрирала на истом факултету на предмету графика. Доцент је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.


Обе изложбе биле су планиране за Ноћ музеја, али су због ванредног стања померене за петак 30. мај.

27.5.2014.

Нема коментара:

Постави коментар