четвртак, 29. мај 2014.

2014-05-30: Две изложбе Народног музеја у Смедеревској Паланци: Милан Јовановић, колекционар и књижевник и „У и око воде“ Милице Антонијевић

Народни музеј у Смедеревској паланци
Трг хероја 5,11420 Смед. Паланка
тел. 026/314-39,  факс 026/318-239
 
Саопштење за јавност НМСП поводом отварања изложби

МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, КОЛЕКЦИОНАР И КЊИЖЕВНИК и
„У И ОКО ВОДЕ“ МИЛИЦЕ АНТОНИЈЕВИЋ

У петак 30. маја 2014. године Народни музеј у Смедеревској Паланци приређује две изложбе.
У централној згради Музеја, у приземљу, с почетком у 19.00 часова биће отворена изложба Милан Јовановић Стојимировић, колекционар и књижевник – гостовање Уметничке збирке Музеја у Смедереву. Међу изабраним делима ликовне уметности из оставштине Милана Јовановића Стојимировића издвајају се портрети колекционара и његове породице, као и дела ликовних уметника који су живели и стварали у Скопљу тридесетих година прошлог века. Ту су дела Марка Челебоновића и Лазара Личеноског, Љубомира Ивановића, Николе Мартиноског, Ђорђа Јовановића, Јарослава Кратине, Антона Хутера и других. Биће изложена и књижевна дела овог аутора, рукописи, лични предмети и фотографије.
У 20.00 часова, у Галерији модерне уметности НМСП, представиће се изложбом „У и око воде“ уметница из Крагујевца Милица Антонијевић. Том приликом ауторка ће изложити радове рађене акрилом на платну и комбинованом техником и графике. Милица Антонијевић студирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду и магистрирала на истом факултету на предмету графика. Доцент је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.


Обе изложбе биле су планиране за Ноћ музеја, али су због ванредног стања померене за петак 30. мај.

27.5.2014.

1 коментар:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Anthaison.vn chuyên cung cấp máy đưa võng với dòng máy đưa võng ts đảm bảo là sản phẩm tốt nhất cho bé.

    ОдговориИзбриши